Η αναφορά του Α. Τσίπρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που “έδειξε” και το δήμο Ηρακλείου!

Με μια αναφορά στις δημοτικές εκλογές, που “δείχνει” και τις επιλογές στο δήμο του Ηρακλείου, έκλεισε την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Για να παρακινήσει, όπως είπε, την ΚΕ να εμπιστευτεί τις διεργασίες που υπάρχουν σε σχήματα και συλλογικότητες που ήδη λειτουργούν, ειδικά στους μεγάλους δήμους.

“Θέλω απλά να κάνω μια αναφορά και να πω ότι έχουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στον αυτοδιοικητικό χώρο, ειδικά στους μεγάλους δήμους. Την παρακαταθήκη των συλλογικοτήτων μας, που δεν δημιουργήθηκαν χθες, αλλά έχουν πολλά χρόνια ζωής. Και θα παρακινήσω την ΚΕ να εμπιστευτεί αυτές τις συλλογικότητες και τα σχήματα και δώσει την κατεύθυνση οι διεργασίες να ξεκινήσουν από αυτές”.

“Ας αφήσουμε να κάνουν τις διεργασίες τους, με τα πρόσωπα και τα σχήματα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε παραδειγματικά στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όμως είναι σαφές ότι η αναφορά “αγγίζει” και το Ηράκλειο όπου η παράταξη την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 (αλλά και παλιότερα, με άλλη ονομασία) όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι μάλλον η μόνη σε όλη την Ελλάδα που ουδέποτε διασπάστηκε, ενώ έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο και πάλι, τον Ηλία Λυγερό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί